ANWB klimparken test: ‘het Klimeiland is leuk en zeer veilig’.

Klimpark het Klimeiland is door de ANWB tot een van de leukste en veiligste klimparken van Nederland beoordeeld.

In het Juni-nummer van de Kampioen, het ledenblad van de ANWB, lees je over de bevindingen tijdens de in Oktober 2013 uitgevoerde klimparkentest. Het Klimeiland is volgens de klimparken test een ‘Goede buitensportbeleving met enthousiast personeel.’ Omdat we in ons klimpark een permanent veiligheidsysteem hanteren is het Klimeiland daarnaast ook tot een van de veiligste van Nederland beoordeeld.

Lees hier de hele test in de Kampioen (pdf):

1-140526_pdf kampioen Klimparken 2140526_pdf kampioen Klimparken

Veiligheid is de doorslaggevende factor van de beoordeling. Een klimpark met een onvoldoende voor veiligheid kan dus geen voldoende scoren, ook al is de fun-factor goed: — slecht – matig redelijk + goed ++ zeer goed

Toelichting klimpark bezoek.

Op de website van de ANWB , kampioen.nl, wordt het bezoek aan het Klimeiland nog verder toegelicht:

Het Klimeiland (Leidschendam)

Om op het eiland te komen moet je met een trekschuitje overvaren. Het klimpark is onderdeel van het recreatiegebied Vlietland. Er zijn vier routes boven elkaar die vanuit de centraal gelegen toren vertrekken. Sommige routes hebben lange ´abseils´ (Red. ziplines). De kleinste kinderen kunnen oefenen in het 1 meter hoge oefenparcours. Dat ligt gedeeltelijk boven een ‘sloot’ met wiebelige plankjes. Dit is lekker spannend, omdat je in de ‘sloot’ kunt vallen. Goede buitensportbeleving en enthousiast personeel.

PICT0333 hetKlimeilandDe beoordelaars van de klimparken onderstrepen in het artikel het belang van een goede veiligheid. Het gebruik van een permanent veiligheidsysteem is daarbij erg belangrijk maar ook een goed onderhoud van de klimmaterialen en de professionaliteit van personeel is daarbij van belang. Ons personeel is volgens normen van het Europese Touwparcoursen Verbond, ERCA opgeleid (European Ropes Course Association).

Laat ook jou beoording achter.

Ben jij al wel eens in ons klimpark geweest en wil jij ook een beoordeling achter laten, schrijf dan een stukje op de website van de ANWB:

http://www.anwb.nl/landvananwb/het-klimeiland

 

Advertenties

Geef een reactie of stel een vraag

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s