Eerste opleidingsdagen waren koud maar succesvol

De eerste trainingsdagen van de instructeurs op het Klimeiland waren koud maar bijzonder leerzaam.

Ondanks de dikke sneeuwlaag lieten de instructeurs zich niet uit het veld slaan tijdens de eerste trainingsdagen. Drie lange dagen werd er intensief geoefend om in verschillende situaties een redding uit te kunnen voeren. De instructeurs leerden onder anderen een zelfredding vanaf het parcours, het redden van een deelnemers en een duo redding waarbij de instructeur samen afdaalt met de deelnemer. De reddingen zullen slechts in uiterste nood moeten worden uitgevoerd als de deelnemers later dit jaar over het parcours gaan. Toch is het fijn dat je altijd de mogelijkheid hebt om daar waar het nodig is in te kunnen grijpen. Natuurlijk zijn de instructeurs er ook gewoon om iedereen een mooie klimarvaring te bezorgen.

Foto’s

Bekijk de foto’s hier: http://bit.ly/VnDAFQ

Vervolg.

De komende weken zal er druk worden geoefend door de instructeurs om veel ervaring op de toen. Daarnaast zal er de hand worden gelegd aan de laatste details van het klimpark. Zo krijgt het Klimeiland als aller eerste klimpark een speciaal kabelbaansysteem dat er voor zorgt dat er maar een deelnemer tegelijk op de kabelbaan kan. Eind Maart zal het klimpark officieel worden geopend in de vorm van een feestslijk evenement.

Veiligheid.

Met behulp van het Expoglider continusysteem kun je als deelnemer nooit los van het parcours komen te staan totdat je weer veilig met beide benen op de grond staat.

Advertenties

Geef een reactie of stel een vraag

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s