Start bouw klimpark het Klimeiland in week 33

03-10-2012 Update – Eind Oktober zullen de bouwwerkzaamheden afgerond zijn. Vanaf dan zal er worden gestart met het herstellen van het terrein. Het terrein zal beging November weer begaanbaar zijn. Bezoekers kunnen dit jaar tot December klimmen in het Klimpark. In Maart 2012 zal klimpark het Klimeiland weer openen, het klimpark zal dan op volle toeren gaan draaien.

11-08-2012 Update – De bouw van het nieuwe klimpark in recreatiegebied Vlietland heeft enkele weken vertraging opgelopen. Als gevolg van de bouwvak vakantie in België start de bouw van het klimpark twee weken later. In week 33 (20 Augustus 2012) starten de eerste voorbereidingen voor de bouw.

09-07-2012 – Na voorbereidend grondwerk zullen de houten palen geplaatst worden. Daarna wordt begonnen met de installatie van de verschillende elementen die de houten palen met elkaar zullen verbinden. In totaal vormen de elementen vier klimroutes op hoogtes van 4, 7 en 11 meter boven de grond. Zodra het parcours volledig is ingevuld zullen de vier klimroutes uiterst zorgvuldig getest worden.

Half Oktober zal klimpark het Klimeiland geopend worden. Vanaf dan kunnen zowel deelnemers als passieve recreanten het terrein weer betreden.

Volgens eerdere planning zou het klimpark al bijna haar deuren hebben geopend, echter bleek er meer tijd nodig te zijn voor de constructie berekeningen. Om er voor te zorgen dat er op een veilig manier geklommen kan worden in het klimpark is er met uiterste zorgvuldigheid gekeken naar deze berekening. Het bleek een extra grote uitdaging doordat recreatiegebied Vlietland voor een groot deel bestaat uit veengrond waardoor de grond redelijk zacht is. De rekenaars zijn tot een uitstekende oplossing gekomen en we zijn ervan overtuigd dat we iedereen vanaf de opening een topervaring kunnen bieden, op een uiterst veilige manier.

Advertenties

Geef een reactie of stel een vraag

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s